WEM

WEM evolved into a powerful no-code application platform. Empowering any subject-matter expert to create software, without needing to write a single line of code or have extensive technical skills. WEM is for anyone that wants to create powerful custom applications. Whether you’re a developer by heart, know how to code a bit or not at all. Everyone should be able to create software that drives business innovation and success.

Klant: WEM

Werkzaamheden:

  • Branding & Brand Identity
  • UI & UX Design
  • Web Design

 

WEM is een applicatie platform waarmee men applicatie kunnen ontwikkelen zonder hiervoor te kunne programmeren. WEM viel en werd ontwikkelt door een ander bedrijf en diende voornamelijk voor Solutions. Uiteindelijk werd er besloten om WEM meer los te trekken van het andere bedrijf. Door deze keuze werd de volledige marketing en strategie gericht op de applicatie. Hiervoor was een complete internationale branding en brand identity nodig.

WEM had nog geen concrete en duidelijke uitstraling, was niet herkenbaar en had nog geen duidelijk beeld waar de applicatie volledig voor kon gaan dienen. Het verhaal achter WEM was op dit punt dus nog vrij oppervlakkig. Hier is uiteindelijk een complete nieuwe strategie voor ontwikkeld. Omdat het over een complete nieuwe brand ging was de uitdaging om hiervoor een duidelijke herkenbare uitstraling te ontwikkelen. WEM had een branding nodig die niet alleen mooi, maar ook erg functioneel is en mee kan groeien. Tijdens dit process zijn er meerdere namen gebruikt en logo’s ontworpen om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

De WEM applicatie werkt met diverse Nodes (wat er voor zorgt dat het in de back-end met elkaar verbind en mogelijk maakt dat bepaalde voor ingestelde settings in werking treden). Als je de nodes goed met elkaar verbind ontstaat er een flowchart. Deze nodes bouw en verbind je in de flowchart editor. Hierna ga je door naar de template editor, wat er voor kan zorgen dat een  layout, uiterlijk en meerdere functionaliteiten kan uitgevoerd worden. Vanuit de betekenis achter deze termen hebben ik het logo ontworpen als twee nodes die oneindig met elkaar in verbinding zijn.

Video afspelen

Langdurige samenwerking

Toe aan een nieuwe boost voor uw bedrijf? Zoek je een partner die jouw ideeën omzet in doelgerichte ontwerpen en uitingen? Wil je een ontwerpbureau, dat creatieve oplossingen voor je communicatie maakt voor een langdurige periode? Geen zorgen, wij zijn er voor je!